HAKEMINEN

Hakemus käsitellään vasta, kun tarvittavat liitteet on toimitettu.
Hakemuksen liitteet voi toimittaa suoraan toimistollemme tai lähettää ne postitse/sähköpostitse asuntosihteereillemme (Anne Määttä ja Arja Keränen).

Opiskelijoiden on toimitettava hyväksymisilmoitus/opiskeludistus hakemuksen liitteeksi. Aloittavat opiskelijat toimittavat hyväksymisilmoituksen hakuvaiheessa ja virallisen opiskelutodistuksen koulun alkaessa.

Vapaita/vapautuvia asuntoja voi tiedustella asuntosihteereiltä. Huom! Vapaat opiskelija-asunnot eivät näy "Vapaat asunnot" -sivulla.

Asuntotarjoukset lähetetään pääsääntöisesti sähköpostitse. Varmista siis, että sähköpostiosoite on oikea!
Pyydämme tarkistamaan myös roskapostikansion, sillä lähetetyt viestit voivat mennä myös roskapostiin (noreply-osoite). Kyseinen ongelma on havaittu etenkin gmail- ja hotmail-osoitteissa.


Huomioithan, että sivuillamme mainituissa vapaissa asunnoissa saattaa olla asuntoja, jotka ovat varattuina rekisterissämme oleville hakijoille. Ne poistuvat sivuilta vasta, kun vuokrasopimus on tehty.
 

Opetusalan harjoittelijat

Opintoihin kuuluviin opetusalan harjoitteluun Kajaanin kaupungin päiväkoteihin ja kouluihin tulevien opiskelijoiden on tehtävä asuntohakemus opiskelija-asuntohaun kautta. Hakemuksen liitteeksi on toimitettava Kajaanin kaupungin kanssa tehty harjoittelusopimus.

Opetusalan harjoittelijoille tarkoitetut kalustetut soluasunnot tarjotaan Kajaanin kaupungin kanssa sovittuun todella edulliseen vuokrahintaan harjoittelun ajaksi. Määräaikainen vuokrasopimus on voimassa harjoittelun ajan, harjoitteluaika on ilmoitettava hakemuksessa.

Pääsääntöisesti soluasunto tarjotaan Kajaanin ammattikorkeakoulun kampus alueella sijaitsevasta kohteesta. (Osoite Ketunpolku 5). Vain, jos tämä kohde on täynnä, niin voi tulla kyseiseen jonkun muun kohteen kalustettu soluasunto.

 

HAKEMUKSEN LIITTEET

 

Jokaiselta yli 18-vuotiaalta hakijalta

 • Veroehdotuksesta verotuspäätös erittelyosineen (EI VEROKORTTI!)  (pakollinen)
 • Todistus kuukausituloista (pakollinen):
  • Työssäkäyvä; palkkatodistus tai viimeinen palkkalaskelma.
  • Eläkkeensaaja; todistus bruttoeläkkeistä.
  • Työtön, työllisyyskurssilla oleva; Kelan tai ammattiliiton todistus maksetusta päivärahasta.
  • Liikkeenharjoittaja; viimeisin tuloslaskelma ja tase sekä yrittäjän  tuloselvityslomake.
    
 • Paikkakunnalle työhön muuttava; tulevalta työnantajalta todistus työn alkamisesta sekä maksettavasta palkan määrästä.
 • Äitiyslomalla/kodinhoitotuella oleva; päätös maksettavasta päivärahasta/tuesta 
 • Omaisuusselvitys kiinteästä omaisuudesta (pakollinen):
  • Mikäli omistatte tai olette omistaneet viiden viime vuoden aikana osakehuoneiston, kiinteistön tai osuuden niistä, tulee antaa selvitys omaisuuden käyvästä arvosta (esim. kauppakirja) sekä selvitys kiinteistöön kohdistuvista veloista.
 •  Irtisanomisilmoitus / häätö:  Jäljennös kirjallisesta irtisanomisesta/häädöstä.

 

Opiskelijoiden pakolliset liitteet

Opiskelutodistus tai hyväksymisilmoitus oppilaitokselta (jos opinnot eivät ole vielä alkaneet)
• Veroehdotuksesta verotuspäätös erittelyosineen, jos haetaan tavallista vuokra-asuntoa (ei tarvitse opiskelija-asuntoa hakiessa).


Lisäksi seuraavissa tapauksissa tarvitaan lisäselvitystä:

Asunnoton

Selvitettävä, missä oleskelee ja miten on joutunut asunnottomaksi

Maahanmuuttaja

Selvitys oikeudesta oleskella maassa (oleskelulupa)

Muita liitteitä

 • Mahdollinen raskaustodistus
 • Mikäli hakija katsoo, että hänen terveydellisillä olosuhteillaan on vaikutusta asunnon tarpeeseen, on hänen syytä hankkia lääkärintodistus, joka on laadittu asunnon hakua varten
 • Nykyisen asunnon asumiskelvottomuus (terveystarkastajan lausunto, purkupäätös)
   

Tiedoksi opiskelijoille (kesä)
 

Muistathan tehdä asuntohakemuksen ajoissa! Opiskelija-asuntoja on tarjolla rajallinen määrä, emmekä voi luvata opiskelija-asuntoa kaikille hakijoille. Opiskelija-asuntoihin ovat etusijalla (aloittavat) ulkopaikkakuntalaiset hakijat. Halutessasi voit hakea asuntoa myös tavallisista vuokra-asunnoistamme.

Huomioithan myös, että asunnot tarjotaan tarvepäivän mukaisessa järjestyksessä. Tämä tarkoittaa, että heinäkuussa muuttava saa asunnon ennen elokuussa muuttavaa ja syyskuun alussa asuntoja on jäljellä enää muutamia. Elokuun asuntovalinnat tehdään heinäkuussa. Asuntotarjoukset lähetetään sähköpostitse, tarkista siis postisi (myös roskapostikansio)!

Voit tutustua kohteisiimme etukäteen ja esittää asuntohakemuksessa mahdolliset asuntotoiveet. Mitä selkeämpi hakemus, sitä paremmin voimme palvella! Emme käsittele asunnon hakemiseen liittyviä kyselyitä, jos asuntohakemusta ei ole tehty.

 

Pyydämme huomioimaan, että kesäaikaan hakupalvelumme ruuhkautuu, emmekä voi välttämättä vastata kaikkiin sähköpostikyselyihin.
 

VAKUUSMAKSU

Asunnosta peritään vakuusmaksu, joka on maksettava ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

Vakuusmaksut 1.1.2015 alkaen:
 

 • yksiöt   400 €
 • kaksiot 600 €
 • kolmiot 750 €
 • nelikot  900 €
 • soluasunnot 330 €

Rahavakuuden vaihtoehtona hyväksymme KELA:n maksusitoumuksen. Perustoimeentulotuen piiriin kuuluva asiakas voi hakea maksusitoumusta KELA:sta. Hakemus on tehtävä KELA:lle välittömästi asuntotarjouksen saavuttua. Kaikki hakemukseen tarvittavat liitteet on toimitettava hakemisen yhteydessä! Emme odota päätöstä käsittelyn pitkittyessä puutteelisen hakemuksen tai kielteisen päätöksen vuoksi! Katso lisätietoja KELA:n vakuusmaksusta täältä tai osoitteesta www.kela.fi.

Maksusitoumus on aina huoneiston kaksinkertaisen vuokran suuruinen. Maksusitoumus on toimitettava kirjallisesti annettuun eräpäivään mennessä tai asuntotarjous perutaan!

 

 • Asuntohakemus on voimassa 3kk kerrallaan hakijan on itse huolehdittava hakemuksen uusimisesta (esim. puhelimitse).
 • Puutteellisia asuntohakemuksia emme käsittele.
 • Tarkistamme hakijan luottotiedot.
 • Mikäli hakijalla on velkaa KOy Kajaanin Pietarille tai muille vuokrayhtiöille, tulee hakijan maksaa velka pois ennen uuden asunnon myöntämistä.
   

Tulostettava asuntohakemuslomake »

 

Haen asuntoa

yksin
itselleni ja puolisolleni/avopuolisolleni
itselleni ja (lkm) henkilölle
itselleni, puolisolleni/avopuolisolleni ja (lkm) henkilölle
Opiskelija-asuntoa itselleni
Opiskelija-asuntoa (kaksi hakijaa)